ABANT - YEDİGÖLLER - MAŞUKİYE - ORMANYA TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: > 20:30 Mavibahçe Mavi Bahçe Önü > 20:40 Bostanlı İskele Tramvay durağı arkası > 20:45 Karşıyaka Anıt Önü > 20:00 Üçkuyular Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü > 20:20 Hatay Üçyol Otobüs Ofisleri Önü > 21:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü
PROGRAM

ABANT – GÖLCÜK – YEDİGÖLLER – MAŞUKİYE – ORMANYA TURU

 

HAREKET NOKTALARI:
20:30 Mavibahçe Mavi Bahçe Önü
20:40 Bostanlı İskele Tramvay durağı arkası
20:45 Karşıyaka Anıt Önü
20:00 Üçkuyular Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü
20:20 Hatay Üçyol Otobüs Ofisleri Önü 
21:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü
SERVİS DANIŞMA HATTIMIZ : 05453006065

1.GÜN: İZMİR HAREKET
Belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Balıkesir, Bursa üzerinden yolda vereceğimiz uygun molalarla ve güzel bir yolculukla sabah saatlerinde Bolu’da oluyoruz.
2.GÜN: ABANT GÖLÜ - GÖLCÜK - YEDİGÖLLER
Sizler için belirlediğimiz uygun bir yerde alacağımız sabah kahvaltısının ( ekstra ) ardından turumuza başlıyoruz. Turumuzda ilk durağımız bir doğa harikası olan ABANT GÖLÜ oluyor. Panoramik olarak göl etrafındaki gezimizi yaparken meşe, köknar, dişbudak, çam, kavak, kayın ve gürgen ağaçlarını, dağ çiçeklerini görüp arasında dolaşırken huzur bulacağınız ve bol bol oksijen soluyacağınız, her mevsimde ayrı güzelliğe sahip olan ABANT GÖLÜ’nde, muhteşem doğa manzaraları’nı fotoğraflarımıza ekleyip, GÖLCÜK GÖLÜ’ne hareket ediyoruz. İnternette ve sosyal medyada gördüğümüz o meşhur evin bulunduğu yer olan doğa cenneti Bolu Gölcük Gölü’nde, eşsiz göl ve doğa manzaralarını izleyebileceğimiz seyir teraslarında fotoğraflar çekip, yürüyüş parkurlarında gezintiler yapıyoruz. Yemyeşil ağaçlar ve ağaçların göle verdiği renk ile seyre doyum olmayan güzellikler içerisinde geçireceğimiz keyifli zaman sonrasında, BOLU’ya geçiyoruz. Dolmuşlarımızla güzel bir doğa içi yolculuğumuzla Yedigöller Milli Parkına ulaşıyoruz. SAZLIGÖL, İNCEGÖL, KÜÇÜKGÖL, DERİNGÖL, BÜYÜKGÖL, KURUGÖL ve SERİNGÖL’ü görerek, muhteşem bir doğa ile baş başa kalacağımız Yedigöller’de, yürüyüşler yapıyoruz. Gökkuşağı renklerini andıran rengarenk ağaçlarla kaplı bu ortamda, keyifli saatler geçiriyoruz. Yedigöller’de manzara tepesinden fotoğraf çekme imkanı buluyoruz. Öğlen yemeğmizi Yedigöllerde yapılan piknik olarak aldıktan sonra dolmuşlarımızla Bolu'ya dönüyoruz. Buradan otobüsümüzle DÜZCE’ ye otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
DOLMUŞ : Bugun  Bolu merkezden bineceğimiz yöreye uygun gezi güzergahında kullanacağımız dolmuşlar vardır.

3.GÜN: MAŞUKİYE - ORMANYA - GÖLYAZI - İZMİR
Otelimizde alacacağımız sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp SAPANCA GÖLÜ’nü görerek, MAŞUKİYE’ye ulaşıyoruz. Ormanlar arasında yer alan MAŞUKİYE’de, tertemiz ve bol oksijenli havasını soluyarak gezintimize başlıyoruz. Etraftaki doğal güzellikler “buraya gelen aşık olur” denilen ve herkesin dudaklarından bir daha geleceğim dedirten bu  doğa harikası yerde rehberimizin anlatımlarıyla turumuzu tamamlıyoruz. Buradan ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI’ na  doğru hareket ediyoruz. Orman ya Doğal Yaşam Parkı projesine 2014 yılında başlanmıştır ve projenin planlaması 10 yıldan fazla zaman sürmüştür. Doğal çevresiyle 4 bin dönümlük alandan oluşan Ormanya Doğal Yaşam Parkı Dünya’nın üçüncü, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkıdır. İçerisinde bulunan canlıların doğal koşullarına en yakın ortamda yaşamaları için tüm ihtiyaçların yerine getirildiği bu Doğal Yaşam Parkı’nda gelen ziyaretçiler için de tüm detaylar incelikle ve titizlikle planlanmıştır. 53 farklı türden 467 hayvanı ve bitki türünü içerisinde barındırır. Ala geyikler, ceylanlar, karacalar gibi birçok canlı türü park içerisinde doğal yaşam alanlarında nesillerini sürdürüyor. 'Yüzüklerin Efendisi'' ve ''Hobbitler'' filmiyle ünlenen Hobbit Evlerinin bulunduğu alanı da gezerek bu güzel görüntüleri anılarımıza ekliyoruz. Bu güzel gezinin ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz, BURSA SUSURLUK -  BALIKESİR - AKHİSAR - MANİSA üzerinden uygun saatlerde  İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka KARETUR organizasyonunda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.
 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
1 Gece Y.P Konaklama ( Düzce Turan Otel )
Lüks Otobüsler İle Ulaşım
Çevre Gezileri
Seyahat Sigortası
Otobüs içi İkramları
1 Sabah kahvaltısı - 1 Akşam Yemeği
Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
Tüm Öğlen Yemekleri
Yol güzergahında alınan yemekler
Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
Müze Ören Yeri Girişleri
Milli Park Giriş Ücretleri

 


 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (20:00)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (20:20)
  • LOZAN MEYDANI ATATÜRK LİSESİ ÖNÜ (20:30)
  • MAVİŞEHİR MAVİ BAHÇE (20:30)
  • BOSTANLI İSKELE (20:40)
  • KARŞIYAKA ANIT (20:45)
  • BAYRAKLI ÜST GEÇİT (20:50)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (21:00)
Notlar

İptal Şartları
https://karetur.com/abant-yedigoller-masukiye-ormanya-turu

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 19.04.2024 21:12 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.