Butik Gap Turu - Uçaklı Tur Programı
Kalkış Yerleri: İzmir Havalimanı
PROGRAM
BUTİK UÇAKLI GAP TURU

BUTİK DİYARBAKIR ve MARDİN TURU

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, SUNEXPRESS Hava Yolları Check-in işlemlerimizi tamamlayarak saat 05:40 uçağı ile hareket ediyor ve saat 07:35’de DİYARBAKIR Havalimanına iniyoruz. 

1. GÜN : İZMİR - DİYARBAKIR
Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için tarihi Hasanpaşa Hanı’na gidiyoruz. Harika bir yöresel kahvaltı sonrasında, pek çok Şair ve Edebeyatçı yetiştirmiş Güney Doğu Anadolu bölgesinin büyük şehirlerinden Diyarbakır’da, Anadolu’nun en eski camisi ve İslam aleminde 5.inci harem-i şerifi olarak bilinen Ulu Cami, hemen yanında bulunan 35 yaş şiiri ile tanınan Türk şiirinin önemli şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın Kültür Evi’ni(restorasyonda dışarıdan anlatım)  Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) Sülüklü Hanı, Deliller Hanı’nı,  UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenen Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’ni görerek, On Gözlü Köprü'yü fotoğraflıyoruz. Rehberimizin eşliğinde serbest zaman ardından otelime yerleşiyoruz. Akşam konaklama ve sabah kahvaltısı otelimizde.


2. GÜN : DİYARBAKIR – HASANKEYF – MİDYAT - MAĞARA KÖY-MOR GABRİEL MANASTIRI-BEYAZ SU-NUSAYBİN-MOR YAKUP KİLİSESİ - MARDİN
Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Batman üzerinden Ilısu Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’e doğru yola çıkıyoruz. Şehrin önemi hakkında rehberimizden bilgilerimizi alıp, isteyen konuklarımızla ekstra Hasankeyf’te Tekne Turuna katılıyoruz. Keyifli tekne turunun ardından Midyat’a geçiyoruz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda. Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir orta çağ kentinde, film setinden bir sahnede hissedebiliyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri Midyat`a bir Açıkhava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği Telkari sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat’ın tarihi sokaklarında gezintimizi gerçekleştirerek alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından ‘’Sıla’’, ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ ve ‘’Hercai’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ni geziyoruz.  Doya doya Midyat turumuzu da gerçekleştirip, Mağara Köy’e gitmek üzere aracımızda yerlerimizi alıyoruz. Ezidi Köyü olarak bilinen yerleşimde Ezidi kültürü hakkında bilgi alarak,  Mardin ve civarında yerleşmiş farklı kültürlerin hep birlikte uyum içinde yaşayışlarına yakından tanıklık edeceğiz. Buradan, Midyat ilçesinin 23 km güneydoğusunda kurulu Süryani Kadim Ortodoks'larının ünlü ve büyük yapıtlarından biri olan Mor Gabriel Manastırı’nı (Deyrulumur) ziyaret ederek turumuza devam ediyoruz. Manastırda Yemekhane, Mezarlık ve Meryemana Kilisesi' ni görüyor ve  harika fotoğraflarla bu anları ölümsüzleştiriyoruz. Turumuzun devamında, Güneydoğu Anadolu’ da çok farklı bir doğal güzelliğe ve yeşiline sahip Beyaz Su mesire yerine doğru yola çıkıyoruz. Yemyeşil ağaçlarla kaplı ve gürül gürül suların aktığı bu cennet ortamda mola veriyoruz. Daha sonra, Nusaybin’e hareket ediyoruz.8’inci yüzyıla kadar Metropolitlik merkezi, 1364-1839 yılları arasında da Turabdin bölgesi için Patriklik makamı olmuş Mor Yakup Kilisesi’nı ziyaret ediyoruz. M.S. 328 yılında tapınak kalıntıları üzerine, Mor Yakup’un ölümünden sonra ise adına inşa edilen, 19. yüzyıla kadar rahiplerin yaşadığı, çarpıcı bir taş işçiliğine sahip kilise gezimizi gerçekleştiriyoruz.  Zeynel Abidin Camii ve son olarak Eski Suriye sınırımız olan Kamışlı sınır kapısını görerek, Nusaybin gezimizi tamamlayarak, Mardin ilimize gelip otelimize yerleşiyoruz.
Akşam konaklama ve sabah kahvaltısı otelimizde.

3. GÜN : MARDİN – DARA ANTİK KENTİ - KASIMİYE MEDRESESİ - ZERZEVAN KALESİ- DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI 
Sabah kahvaltımızın ardından Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan ve 5000 yıllık bir geçmişe sahip Dara Antik Kentine (Köyüne) çeviriyoruz. Güneydoğu Anadolu bölgesinde günümüze ulaşabilmiş nadir örneklerden olan ve adını Pers Kralı Darius’tan alan bu ilginç ören yerinde, bölge medeniyetlerinin izlerini sürüyoruz. Açık hava müzesi görünümündeki kent sizleri kendine hayran bırakıcak... Nekropol, sarnıç ve su kanallarını görüp Dara’ya özel ayranımızı içtikten sonra, döneminin en önemli eğitim yuvalarından olan Kasımiye Medresesi’ni gezmeye gidiyoruz.  Medresede çeşmenin başında Selçuklu mimarisi ve medrese hakkında rehberimizden bilgiler alarak Mardin gezimize devam ediyoruz. Roma İmparatorluğu döneminde adı Samachi olan ZERZEVAN KALESİ’ne  hareket ediyoruz.  Bir sınır garnizonu kalesi olan Zerzevan, günümüzde Dünya Mirası Geçici Listesi' nde bulunmakta. Dünyanın en iyi korunmuş askeri yerleşimi olan bu kalede son senelerde yapılan kazılarda, dünyada bulunmuş son Mithras Tapınağı ortaya çıkarıldı. Yapının Roma'nın doğu sınırındaki ilk tapınak olması, inanç tarihi açısından büyük bir önem taşımakta. Kale gezisinden sonra, Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Deyr-ul Zafaran Manastırı’nı gezmeye gidiyoruz. Burada Kilise, Tıp Okulu, Vaftizhane, Sin Tapınağı ve Mezar bölümlerini görerek fotoğraf çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra dinlerin ve dillerin buluştuğu, Süryani'sinden, Arabına birçok farklı kültür ve İnanç birleşimi olan Mardin’de, taş işçiliği ve kentsel dokusu keşfetmeye başlıyoruz. Önce şehir merkezine geçiyor ve Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi (Misafirlerimiz kendileri gezebilir), Ulucami, Tarihi Mardin Evleri, Mardin Ptt Evi, Kayseriyye Bedesteni gibi Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları görerek, Mardin’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Akşam konaklama ve sabah kahvaltısı otelimizde.

4. GÜN : MARDİN - DİYARBAKIR 
Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Mardin sokaklarında serbest zamanımız ve alışveriş için ziyaretlerimiz olacaktır. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşıda yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişlerimizi yapıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından kısa bir yolculukla Diyarbakır’a ulaşıyoruz. Diyarbakır da serbest zaman ve alışveriş molalarımızın ardından DİYARBAKIR Havalimanı’na geçiyor ve 23:05’te kalkacak olan Sunexpress Hava Yollarına ait Diyarbakır-İzmir uçuşu ile İZMİR’e ulaşıyoruz. Güzel anılarımızla tekrar buluşmak dileğiyle siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.    

Not: *Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir…


FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

* Uçak Bileti Diyarbakır Gidiş + Diyarbakır Dönüş 
* Uçak Sonrası Ulaşım ve Çevre Gezileri
* Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
* Belirtilen Otellerde 3 Gece Konaklama
* Otellerde 3 Sabah Kahvaltısı
* Zorunlu Seyahat Sigortası 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Müze, Ören Yeri ve Milli Park Girişleri
* Öğle ve Akşam Yemekleri
* Yolda Molalarda ve Otellerde Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
* Halfeti Tekne Turu
* Reyhani Gecesi

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karetur.com/butik-gap-turu

    İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
    +90 232 441 7300


    Bu çıktı 25.04.2024 10:43 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.