Uçaklı Erzurum Kars ve Doğu Ekspresi Turu Tur Programı

UÇAKLI KARS ERZURUM DOĞU EKSPRESİ TURU
1 Gece Erzurum – 2 Gece Kars Konaklaması!!
İzmir – Erzurum / Erzurum – İzmir Uçuş!!!
Erzurum – Kars Otobüs / Kars – Erzurum Pulman Doğu Ekspresi!!!
Sarıkamış Kayak Merkezi – Sarıkamış şehitlik Gezileri!!!
Çıldır Gölü Kızak Keyfi – Ani Harabeleri Gezileri!!!
Kars Şehir ve Erzurum Şehir Gezileri!!!

Kalkış Yerleri: İzmir, İstanbul, Ankara
PROGRAM
Uçaklı Erzurum Kars ve Doğu Ekspresi Turu

1.GÜN: UÇUŞ – ERZURUM – SARIKAMIŞ – KARS GEZİSİ
Sabah saatlerinde sizin için belirlediğimiz uçuş saatimizde havaalanında buluşup Erzurum uçuşumuz için uçağımıza yerleşiyoruz. Erzurum’ a ulaştığımızda havaalanında bizim bekleyen aracımız ve rehberimizle buluşup keyif dolu geçecek olan turumuza başlıyoruz. Yaklaşı 2,5 saat sürecek bir yolculukla ilk durağımız Sarıkamış oluyor. Sarıkamış’ ta Katarına Avcı KöşküŞehitler Abidesi ve Şehitlerimizin için Kardan Heykelleri gördükten sonra Alış veriş ve öğle yemeğimiz için serbest zaman alıyoruz. Daha sonra aracımızla buluşup Kars’ a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Kars şehir turumuzda geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler arasında. Daha sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2.GÜN: ANİ HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ – KAFKAS GECESİ - KARS
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımız sonrası aracımızla turumuza başlıyoruz. Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri’ ne gidiyoruz. Kars sınırları içerisinde yer alan Ani Harabeleri, binlerce yıllık insanlık tarihinin en önemli miraslarından bir tanesi olarak görülüyor. Anadolu genelinde yer alan ilk Türk camisi de bu bölgede yer alıyor. Tarih ile doğanın buluştuğu bir noktada yer alan Ani Harabeleri; Çıldır Gölü’ne oldukça yakın bir noktada yer alıyor, Ani Harabeleri ziyaretimizden sonra Çıldır Gölü’ ne geçiyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün, keyif dolu dakikalar geçireceğimiz turumuz sonrası Kars şehir merkezine dönüp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz bu gece Kafkas Gecesi eğlencesine katılabilirler.

3.GÜN: DOĞU EKSPRESİ KEYFİ – ERZURUM
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımız sonrası, aracımızla tren garına geçiyoruz. Fotoğraf makinalarınızı hazırlayın bugün büyülü bir yolculuk sizi bekliyor. Kars tren garından sabah 08:00 Doğu Ekspresi Treniyle Pulman koltuklarda yolculuğumuz başlıyor. Doğu ekspresinin en güzel manzaralarının olduğu bölüm olan Kars – Erzurum arası yaklaşık 4 saat sürecek yolculuğumuzda eşsiz fotoğraflar çekme imkanımız olacak. Erzurum’ a ulaştığımızda bizi bekleyen aracımızla Erzurum’ da Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi gezileri yapıp ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.GÜN: ERZURUM – UÇUŞ
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımız sonrası, Oltu taşı alış verişi için Taşhan Rüstempaşa Kervansarayı‘da aldığımız serbest zamanın ardından Erzurum havalimanına geçip uçuş işlemlerimiz sonrası dönüş yolculuğumuz başlıyor ve başka bir KARETUR organizasyonunda buluşmak üzere sizlerden ayrılıyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karetur.com/ucakli-kars-erzurum-turu

    İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
    +90 232 441 7300


    Bu çıktı 29.03.2024 18:41 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.