2023 Süper Karadeniz Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İzmir
PROGRAM


** Her Hafta Cuma, Cumartesi, Pazar Günleri Kesin Hareket 
** Muhteşem Doğu Karadeniz Uzungöl, Sultanmurat Yaylası Konaklaması FARKI İLE !!!
** Ayder Yaylasında; Şimşir Ormanları – Palovit Şelalesi – Zilkale FARKI İLE !!!
** Borçka Karagöl gezisi ve Karadeniz Mutfağı Borçka’da FARKI İLE !!!
** Batum Konaklaması Tur Programına Dahil ve Extra Değildir…!!!

Tur hareket tarihleri ve yerleri : 
20:30 Bostanlı İskele 
> 20:40 Karşıyaka Anıt 
> 20:50 Bayraklı Üsgeçit 

> 21:15 Üçkuyular Zıraat bankası Önü
> 
21:30 Hatay Üçyol
22:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Önü 
> SERVİS DANIŞMA HATTIMIZ : 05453006065

 ÖNEMLİ NOT !!! : Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizinde özellikle kimliklerinde fotoğraf zorunluluğu vardır .Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

* Gümrükte yaşanan Kişisel sorunlardan Karetur sorumlu değildir.

* T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimizin geçişleri için bilgi alınız.


* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır

1.GÜN : İZMİR HAREKET – BALIKESİR – BURSA – BOLU – AMASRA 
Belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra, güzel bir yolculuk ve molalarla sabah saatlerinde BOLU YENİÇAĞA MENGEN DEVREK BARTIN yolu ile AMASRA’da oluyoruz.

2.GÜN : AMASRA  – SAFRANBOLU –  KASTAMONU
Yolda yapacağımız sabah kahvaltımızın (ekstra) ardından turumuza başlıyoruz. AMASRA’ya ulaşmadan birkaç kilometre önce AMASRA’yı yüksek bir yerden gören ve F. SULTAN MEHMET’in AMASRA’yı ilk gördüğüde Lalasına “LALA LALA ÇEŞMİ CİHAN BU MU OLA” dediği yerde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından otobüs ile aşağıya inip, Amasra'nın antik ticaret limani olan ve yüzyıllar boyunca kullanılmış KÜÇÜK LİMAN mevkinden BÜYÜK LİMAN' a doğru yürüyüş yapıyoruz. Cenevizlilerin Osmanlı'dan önce burayı kontrol ettiği ve garnizon yerleştirdiği, üzerinde yer yer Grek ve Cenova kültüründen semboller barındıran SORMA GİR KALESİ’ni görüp yöreye özgü ahşap ve benzeri hediyeliklerin satıldığı ÇEKİCİLER ÇARŞISINDA alışveriş yapıyoruz. AMASRA’yla özdeşleşmiş olan SALATA ve BALIK menüsünden oluşan öğle yemeğimizi alıp otobüsümüze yerleşiyoruz. Sonrasında Geç Dönem Osmanlı mimarisini çok iyi yansıtan ve özgün yapısını büyük ölçüde koruyabilmiş tarihi bir yerleşke olan SAFRANBOLU’ya geçiyoruz. Safranbolu Gezimize HIDIRLIK TEPESİ’nden SAFRANBOLU’ya hakim bir noktadan başlıyoruz. SAFRANBOLU’nun en eski lokumcusu İMREN’e gidip ALIŞVERİŞ yapıp CİNCİ HAN, CİNCİ HAMAM, KAYMAKAMLAR KONAĞI, KÖPRÜLÜ CAMİ, YEMENİCİLER ARASTASI ve diğer çarşılarını gezip-görüp otelimize yerleşiyoruz.
Akşam Yemeği ve Konaklama UZ OTEL – SAFRANBOLU

3.GÜN: KASTAMONU – TAŞKÖPRÜ – SİNOP – SİNOP CEZAEVİ – SAMSUN 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp KASTAMONU merkezde vereceğimiz serbest zamanda Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından ŞERİFE BACI ANITI,  Abdülhamit Han Döneminden kalma SAAT KULESİ, Klasik Dönem Osmanlı Mimarisi'nden, 500 yıllık NASRULAH CAMİ ve TARİHİ ÇARŞISI'nı görüp TAŞKÖPRÜ üzerinden SİNOP’a varıyoruz. SİNOP gezimizde ilk olarak 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen SİNOP TARİHİ CEZAEVİ ziyaretini yapıyoruz. Tarihi geçmişi Romalılara kadar dayanan yapı aslında çok eski bir kale olup, Osmanlı döneminde Yarımada'da yer alması ve Sinop'a giriş-çıkışın çok zor olması nedeniyle bir cezaevi olarak kullanılmıştır. Yakın tarihte de trajik bir mekan olması nedeniyle de şiirlere, şarkılara konu olmuştur. (Sinop cezaevi 2021 yılında restorasyona alınmıştır) SİNOP‘ta öğle yemeği menüsünde geleneksel SİNOP MANTISI ve NOKUL vardır. SİNOP‘a özgü özel el işçiliği KOTRA ATÖYELERİ'ni SİNOP KALESİ ve LİMAN MEVKİ'ni görüp SİNOP’tan ayrılıyoruz. BAFRA üzerinden SAMSUN’a hareket ediyoruz. SAMSUN’da ilk durağımız olan ONUR ANITI ve BANDIRMA VAPURU gezilerimiz sonrası otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. SİMİSSO OTEL – SAMSUN 

4.GÜN : SAMSUN – ORDU – GİRESUN – TRABZON – SÜMELA MANASTIRI – TRABZON 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp ÜNYE-FATSA-ORDU üzerinden TRABZON’a ulaşıyoruz. Köfte denilince markalaşmış AKÇAABAT KÖFTECİSİNDE öğle yemeği menümüzü alıyoruz. TRABZON’da 1900’lü yılların başında bir Rum Banker tarafından TRABZON’nun Soğuksu mevkiine yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde TRABZON‘lular tarafından ATATÜRK’e hediye edilen ATATÜRK KÖŞK‘ünü ziyaret ediyoruz. Köşk gezimiz sonrasında TRABZON’a özgü KAZAZİYE, TRABZON HASIRI, TELKARİ ve daha pek çok çeşit GÜMÜŞ ürünlerini bulabileceğiniz bir mağazada ALIŞVERİŞ yapacağız. TRABZON gezimizin ardından Trabzon Gümüşhane yolunu izleyerek MAÇKA ilçesinden ALTINDERE MİLLİ PARKI içerisinde yer alan yaklaşık 1500 yıl önce iki keşişin kurduğu düşünülen SÜMELA MANASTIRI’’na ulaşıyoruz. Vadiye hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalık üzerine kurulmuş olan manastırda ANA KAYA KİLİSESİ, ŞAPEL, ÖĞRENCİ ODALARI vb. bölümlerini geziyoruz. Bu büyüleyici MANASTIR  gezimiz sonrasında Akarsu yaylasındaki muhteşem bir doğanın içindeki otelimize dolmuşlarımızla çıkıyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. RAMADA BY WNDYHAM – GÜMÜŞHANE 

5.GÜN: TRABZON - RİZE – AYDER – ZİL KALE – PALOVİT ŞELALESİ – BATUM 
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıp Trabzon sahil yolunu takip ederek yol üzerindeki ÇAY FABRİKASI’na uğruyoruz. Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızı keyifle içiyoruz. Of ve Rize sahil yoluyla FIRTINA VADİSİ içinde, FIRTINA DERESİ kenarında, PINAR ALABALIK TESİSLERİNDE,  yine bu derenin balığı olan KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK ve yanında-MUHLAMA-TURŞU KAVURMA-LAZ BÖREĞİ’nden oluşan öğle yemeği menüsünü alıyoruz. Ardından FIRTINA DERESİ VE FIRTINA VADİSİ’nin muhteşem manzarasıyla KAÇKAR DAĞLARI MİLLİ PARKI içinde yer alan AYDER YAYLASI’na ulaşıyoruz. AYDER YAYLASI’nda KALEGON, GELİN TÜLÜ ŞELALESİ gibi panoramik noktalarda fotoğraf molası veriyoruz. Yaylada Şelale manzarası eşliğinde yapacağımız yürüyüşümüzü tamamlayıp ÇAMLIHEMŞİN’de bizi bekleyen minibüslere binip zengin bir fauna ve flora yaşam alanına sahip olan  heyecanlı ve sürprizlerle dolu yolculuğumuza önce ŞENYUVA KÖYÜ (ÇİNÇİVA) ile başlayıp Fırtına deresi üzerinde bulunan yaklaşık 400 yıllık bir köprü olan ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ’nü görüp vadi içerisinde Orta Çağ'da yapılmış bir kale olan ZİLKALE'yi göreceğiz sonrasında ÇAT VADİSİ içlerinde saklı muhteşem PALOVİT ŞELALESİ’ni göreceğiz. Bu güzel ve keyifli turlardan sonra Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısına varıp Batum’a giriş yapıyoruz. Çoruh Nehri’ni görüp Batum’a ulaşıyoruz. Batum’da göreceğimiz yerler arasında Orta Camii - Türk Sokağı - Avrupa Meydanı -Altın Postlu Medea heykeli, Poseidon Çeşmesi - Piazza - Alfabe Kulesi - Ters Restorant – Ali - Nino Heykeli - Dans eden sular bulunuyor.
Akşam konaklama 4* otelimizde . İBERİA OTEL – BATUM
Batum Gürcü Gecesi (yemekli eğlenceli): EXTRA (Karetur tavsiyesidir)

Önemli Not: Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Yeni Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizin de özellikle kimliklerinde fotoraf zorunluluğu vardır. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Sınırdan geçişiçin yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakat name gerekmektedir. 
* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır.

6. GÜN: HOPA – BORÇKA – KARAGÖL  – UZUNGÖL - SULTANMURAT YAYLASI
Sabah kahvaltısının ardından Batum’dan ayrılıyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından Hopa'dan Borçka'ya ulaşıyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerle yaklaşık bir saatlik bir yolculuk ile KARAGÖL’e geliyoruz. Bölgenin en güzel göllerinden olan BORÇKA KARAGÖL’de keyifli vakitler geçirip güzel anılarla ayrılıyoruz. BORÇKA’ya dönüş yolunda YÖRESEL bir menüden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında HOPA üzerinden sahil yolunu takip ederek UZUNGÖL’e geliyoruz. HALDİZEN ÇAYININ önünün heyelan neticesinde yüzlerce yıl önce kapanmasıyla oluşmuş olan bu göl ve çevresi KARADENİZİN en önemli turizm noktalarından birisidir. Doğa harikası UZUNGÖL’de vereceğimiz serbest zaman sonrası minibüslere binip Sultan IV. Murad'ın Bağdat seferinden dönerken ordusunu bu güzergahtan geçirip, burada kamp yaptığı için adını sultanın kendisinden alan SULTANMURAT YAYLASI'NA çıkıyoruzYolumuz üzerinde muhteşem manzaralara şahitlik edip fotoğraflar çekiyoruz. Sultanmurat yaylasında molamızın ardından konaklama yapacağımız Limonsuyu Yayla Otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. LİMONSUYU YAYLASI KARDELEN OTEL – TRABZON 

7.GÜN : TRABZON – GİRESUN – ORDU – ORDU TELEFERİK –  SAMSUN – AMASYA 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp GİRESUN yolundan ORDU’ya ulaşıyoruz. ORDU merkezde TELEFERİK ile BOZTEPE’ye çıkıp muhteşem ORDU MANZARASI eşliğinde panoramik fotoğraflar çekiyoruz. Bu muhteşem manzara ve teleferik gezintisi ardından Karadeniz sahil yolu ile Amazonların meşhur kenti TERME’ye ulaşıyoruz. Karadeniz bölgesinin en büyük yol tesisi olan ULUSOY TERME TESİSLERİNDE öğle yemeğimizi alıyoruz. Buraya kadar gelmişken meşhur TERME PİDESİ yemenizi öneriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından  KAVAK, HAVZA üzerinden ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA’ya ulaşıyoruz. Gecesi de gündüzü de birbirinden güzel bu şehirde mumya müzesi olarak da bilinen içerisinde çeşitli roma, grek, hitit gibi uygarlıklardan eserler barındıran AMASYA ARKEOLOJİ MÜZESİ'Nİ geziyoruz. Sonrasında AMASYA’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş, Osmanlı halkı tarafından çok sevilen bir sultan ola SULTAN 2. BEYAZIT KÜLLİYESİNİ ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra YEŞİLIRMAK kıyısına iniyoruz. YEŞİLIRMAKSİVAS’tan doğarak Samsun’un ÇARŞAMBA ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. AMASYA, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. AMASYA OSMANLI DÖNEMİNDEN kalma 18. ve 19. yy konaklarını, Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilmiş yalı olarak adlandırılan evleri, PONTUS KRALLARININ HARŞENA DAĞI’na oyularak yapılan KAYA MEZARLARI’nı, FERHAT VE ŞİRİN efsanesini ve ŞEHZADELER YÜRÜYÜŞ YOLUNDA Padişah büstlerini göreceğimiz görsel bir şölenle AMASYA sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Son olarak Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrası otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. KAHRA OTEL – AMASYA

8.GÜN: AMASYA –ÇORUM –  ANKARA – İZMİR
Sabah kahvaltısının ardından AMASYA’dan ayrılarak MECİTÖZÜ üzerinden ÇORUM’a varıyoruz. Burada ULUSOY DAĞ TESİSLERİNDE vereceğimiz molada çaylarımızı yudumlarken meşhur ÇORUM LEBLEBİSİ ALIŞVERİŞİ yapabiliriz. Sonrasında KIRIKKALE’den geçip ANKARA’ya, ANITKABİR‘e ulaşıyoruz. ANITKABİR‘de ASLANLI YOL ve MOZOLE ziyaretimiz sonrası ANKARA’dan ayrılarak AFYON, UŞAK, KULA  üzerinden yolda verilen molaların ardından İZMİR’e ulaşıyoruz. Siz değerli KARE TUR misafirlerimize bir sonraki KARE TUR organizasyonunda buluşuncaya kadar veda ediyoruz.

FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLER
* Otellerde 6 Gece Konaklama (3*,4* Butik, Yayla Hotel Konaklamaları)
* 5 Akşam yemeği 6 Sabah kahvaltısı
* Lüks Otobüsler İle Ulaşım
Batum Ulaşım, Batum Turu ve Konaklaması
* Çevre Gezileri / Zorunlu Seyahat Sigortası
* Rehberlik Hizmetleri (Karadeniz Bölgesinin Uzman Rehberleri)

FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
* Tüm Öğle Yemekleri
* Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler ve oteldeki yapılan harcamalar
* Batum’da Akşam yemeği
* Dolmuş Ücretleri + Milli Park Girişleri ( 1000 TL zorunludur )
* Müze giriş ücretleri
* Zipline Salıncak ve Ordu Teleferik ücreti
* Yurtdışı Çıkış Fonu
* BATUM’DA GÜRCÜ GECESİ

Önemli Not : Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizinde özellikle kimliklerinde fotoraf zorunluluğu vardır .Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

* Gümrükte yaşanan Kişisel sorunlardan Karetur sorumlu değildir.
* T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimizin geçişleri için bilgi alınız.
* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • BOSTANLI İSKELE (20:30)
  • KARŞIYAKA ANIT (20:40)
  • BAYRAKLI ÜST GEÇİT (20:50)
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (21:15)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (21:30)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (22:00)
Notlar

İptal Şartları
https://karetur.com/2023-super-karadeniz-turu

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 28.03.2024 12:22 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.