Vizesiz Uçaklı Balkan Turu Tur Programı

UÇAKLI BALKAN TURU (Vizesiz) 
İzmir, İstanbul, Ankara'dan Her Hafta hareketli Lüks Otellerde
KUZEY MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, HIRVATİSTAN, BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN

 

Kalkış Yerleri: İzmir, İstanbul, Ankara'dan Her Hafta Cumartesi Pazar
PROGRAM
İzmir Çıkışlı Vizesiz Uçaklı Balkan Turu

UÇAKLI BALKAN TURU (Vizesiz) 
İzmir, İstanbul, Ankara'dan Her Hafta hareketli Lüks Otellerde
KUZEY MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN

1. GÜN: İZMİR - ÜSKÜP
Turumuza İzmir Adnan Menderes havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşarak başlıyoruz. “Lütfen Dikkat! Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecedir”. Sun Express Hava Yolları özel seferi ile 01:30’da İzmir’den Aktarmasız Direkt olarak Üsküp’e hareket ediyoruz. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 01:55’de Üsküp'e varıyoruz ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile otelimize transfer oluyoruz. Ardından gece konaklamak için otelimize geçiyoruz.

2. GÜN: ÜSKÜP - BELGRAD
Sabah kahvaltımızın ardından özel otobüsümüz ile Sırbistan`ın başkenti, canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuz başlıyor.  Burada Türk döneminin muhteşem Oyma Tavanları ile süslü Eski Saray'ı göreceğiz. Eski Saray (Stari Dvor) 19. yüzyılda inşa edilmiş olup, Sırp Krallığı'nı yönetmiş Obrenovic Hanedanı tarafından kullanılmıştır. Saray her iki dünya savaşında da ağır hasar almış fakat sonrasında restore edilmiştir. Saray'ın mimari yapısı oldukça zengin ve süslenmiş olup, mimari yapısı kare biçimindedir. Saray gezimiz sonrası  Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı ordusunun ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi'ni de ziyaret edeceğiz. Belgrad Kalesi M.Ö 3. yüzyılda barbar Kelt kavimleri tarafından inşa edilmiş, Roma'nın şehri ele geçirmesi ile birlikte genişletilip, büyütülmüştür. Hunların saldırılarına kadar da Roma İmparatorluğu ile "Barbar" kavimlerin arasında bir sınır oluşturmuştur. Sonrasında Bizans İmparatoru Justinyen tarafından kale savunma amaçlı daha da büyütülmüş fakat Avar ve Sırp saldırılarına dayanamamıştır. Sonrasında Türkçe Kale Meydanı'ndan gelen Kalemegdan'ı geziyoruz. Burası şehir ile kaleyi birbirinden ayıran, Osmanlı Ordusunun talim ve savaş öncesi ordusunu burada toparladığı düzlük bir arazidir.  Sonrasında Romalılar'dan beri şehrin binalarının yapımında kullanılan taşların çıkarıldığı yer olan Taş Meydan, içerisinde antik çağdaki kılıç, zırh ve çeşitli askeri tehçizatlardan tutun da modern savaşlarda kullanılan en yeni silahlara kadar her türlü askeri silah ve ekipmanın saklanıp, sergilendiği Askeri Müze, 1716 yılı Petrovaradin Muharebesinde şehit düşen Şehit Ali Paşa'nın Türbesi ve Osmanlı'nın Belgrad'ı hükmettiği yüzlerce sene boyunca inşa ettiği 250 camiden yalnızca hala faal olan tek cami olan Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Geceleme ve akşam yemeği Belgrad’da otelimizde.

3. GÜN: BELGRAD - SARAYBOSNA
Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıp, eşyalarımızı hazırlayıp, Saraybosna`ya hareket ediyoruz. Varış sonrası asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış olan Saraybosna'ya varıyoruz. Bu kent 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırp suikastçi Gavrilo Princip tarafından öldürüldüğü yerdir. Ferdinand'ın ölümünün ardından Avusturya-Macaristan Sırbistan'a savaş açmış, akabinde Rus İmparatorluğu Ortodoks Hristiyanların ve tüm Slavların korumacılığını üstlenerek Avusturya-Macaristan'a karşı savaş açmıştır. Bunun üzerine Avrupa'daki büyük ülkeler birbirlerine zincirleme olarak savaş açmış, dolayısı ile fiilen Birinci Dünya Savaşı patlak vermiştir. Ardından 1992 Yugoslav iç savaşında Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu Saraybosna çok büyük tahribata uğramış, İkonik Mostar Köprüsü işgalciler tarafından patlatılmıştır. Fakat bugün hala güzelliğini büyük ölçüde korumayı başarmıştır. Tarih ile iç içe olan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş batı tarzı binalar da turumuzda göreceğimiz güzel mekanlar arasında yer alıyor. Ardından turumuzu tamamlayarak otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeğimizde enfes Boşnak yemeklerinin tadına yerel müzisyenlerin çalacağı Balkan müzikleri eşliğinde bakacak ve unutulmaz bir Boşnak Gecesi yaşayacağız. Geceleyin konaklamayı otelimizde yapıyoruz.

4. GÜN: SARAYBOSNA - MOSTAR – BLAGAJ – POÇİTEL – TREBİNJE
Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıp Mostar’a hareket ediyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Blagaj turumuz başlayacaktır. Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından bir sonraki durağımız 1472 yılında Osmanlının eline geçmiş ve izlerini hala taşıyan Poçitel oluyor. Tarihi dokusunun korunduğu, Türk Köyü olarak da bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Gezi sonrasında konaklama yapacağımız otelimize geçiş yapıyoruz. Burada geceleyin konaklayacak, günün yorgunluğu atacak ve akşam yemeği yiyeceğiz.

5. GÜN: TREBİNJE - KOTOR - BUDVA – ST.STEFAN - İŞKODRA
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi, dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ`a giriş yapıyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor oluyor. Kotor Romalılar tarafından M.Ö 168'de kurulmuş, antik adı "Acruvium" olan eski bir şehir. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacağız. Sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden olan Budva. Burası Adriyatık kıyılarındaki en eski yerleşim yerlerinden biri olup tam 2500 yıllıktır. Günümüzde Karadağ turizminin de merkez noktalarından kabul edilir. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Burası tarihi Antik Yunan Kolonistlerinden tutun da Bizans ve Venediklilere, sonrasında Osmanlı İmparatorluğuna, Napolyon savaşları sırasında çok kısa bir süreliğine de olsa Fransa'ya ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun hükmü altında kalmıştır. Ardından Budva`nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için sizlere serbest zaman tanıyacağız. Onu takiben zamanında balıkçıların ve korsanların yerleşim alanı olmuş bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur`lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan`ı panoramik olarak görebileceğimiz bir mola veriyoruz.  Panoramik manzaranın tadını çıkardıktan sonra otelimize hareket ediyoruz. Geceleme ve akşam yemeğini İşkodra`daki otelimizde yapıyoruz.

6. GÜN: İŞKODRA - TİRAN - ST.NAUM - OHRİD
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Arnavutluk`un başkenti Tiran`a varıyoruz. Akabinde şehir turumuz başlıyor. Bektaşiliğin Avrupa'daki merkezi sayılan Tiran şehir turumuzda 1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan, Tiran’da inşa edilen 8 büyük camiden biri olmakla beraber ayakta kalan tek büyük camidir. Sonrasında ortasında İskender Bey Anıtı’nın ve Monarşi döneminde inşa edilmiş önemli binaların bulunduğu İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen fakat bugün hemen yanında, türbeyi gölgeleyen bir gökdelen yüzünden tehlike altında olan Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütünlu Türbe, Bilinmeyen 6 Anıtı. Son olarak da Osmanlı İmparatorluğu’nun Arnavutluk’taki hakimeyitinin ve Tiran’ın bir sembolü, 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılmış, yakın bir zamanda Arnavutluk’ta yaşanan misyonerlik ve Hristiyanlaştırma faaliyetleri ile birlikte tepesine bir haç konulmuş Saat Kulesi ve 1999 yılında İşkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından sizlere serbest zaman tanıyıp, Balkanların İncisi olan Ohrid’e doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde, Ohrid ‘e 29 km mesafede bulunan, Ohrid Gölü ‘nün kaynağının ve aynı zamanda St. Naum Manastırı’nın bulunduğu “Balkanlar’da Cennetten Bir Köşe” olarak adlandırılan St. Naum ‘a hareket ediyoruz. Eşsiz manzaraları fotoğrafladıktan sonra burada verilecek serbest zaman bitimininde Ohrid’e varıyoruz. Burada Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Bulgar Kralı Boris’in Hristiyanlığa geçişini temsil eden 1000 yıllık Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, 14. yüzyılda inşa edilmiş Osmanlı Mimari yapılarının yıkılıp yeniden Hristiyanlık adına inşa edilmesiyle oluşturulmuş St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, 1967 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınan, bölge halkı tarafından “Aziz George Gününde” ziyaret edilen Sinan Çelebi Türbesi, içerisinde 1000 yıllık çınarları barındıran Çınar Meydanı, Osmanlı zamanında içerisinde ticaretin Türkçe olarak yapıldığı, günümüzde dahi bünyesinde bir çok Türk mimari ve dükkanı barındıran Türk Çarşısı, 18. ve 19. yüzyıl Osmanlı Mimarisinin güzel bir örneği olan Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerlerden sadece bazılarıdır. Gün sonunda konaklayacağımız otelimize doğru yola koyuluyoruz. Geceleyin konaklama ve akşam yemeğini otelimizde yapıyoruz.

7. GÜN: OHRİD - RESNE - MANASTIR – OHRİD
Sabah kahvaltımızın ardından Resne-Manastır turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuz Özel otobüs ile önce Resne’ye hareket ile başlıyor.  Resne Roma İmparatorluğu zamanında buradan yol geçmesi için inşa edilmiş küçük bir yerleşim yeridir. Daha sonrasında Bizans ve Bulgar Krallığının eline, sonrasında ise Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyetine geçmiştir. Resne’de Resne’li Niyazi Bey’in Sarayı’nı göreceğiz. II. Meşruiyet’in ilanı ile beraber “Hürriyet Kahramanı” diye anılmış Niyazi Bey ayrıca Resne’de görkemli bir Saray yaptırmıştır. Fakat ileri yıllarda, koruması tarafından nedeni bilinmeyen bir şekilde öldürülünce halk arasında “ne şehittir ne gazi, pisi pisine gitti Niyazi” söylemleri dolaşmıştır. Ardından Manastır’a hareket ediyor ve Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’ yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz. Burası 19. yüzyılda ordusunu modernleştirmeye çalışan Osmanlı Devleti’nin açtığı askeri okullardan sadece birisidir. Benzeri okullar İmparatorluğun diğer önemli şehirlerinde de açılmıştır. 1896 ve 1898 yıllarında burada eğitim gören Mustafa Kemal ile beraber, İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önemli üyelerinin bir bölümü de burada eğitim görmüştür. Turumuzun ardından Ohrid’e geri dönüyoruz.  Akşam eşsiz balkan müzikleri ve yemekleriyle süslenmiş folklör ekibinin yöresel dans showları ile, eşsiz Balkan gecesi turumuz gerçekleşecektir. Geceleyin konaklamayı Ohrid’deki otelimizde yapıyoruz.

8. GÜN: TETOVA (KALKANDELEN) – MATKA – ÜSKÜP - İZMİR
Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıp Üsküp’e hareket etmek üzere yola koyuluyoruz. Avrupa’nın en eğlenceli küçük başkentlerinden, Vardar vadisi üzerinde, Vardar nehrinin iki kıyısında bulunan Üsküp ilk olarak adını burayı fetheden Roma İmparatorluğundan almıştır ve eski ismi “Scupi”dir. Zaman içerisinde ismi değişmiş ve bugün Makedonlar tarafından “Skopje” olarak anılır. Makedonya’nın kültürel, ekonomik, politik ve akademik merkezidir. Yol üzerinde Tetova'da (Kalkandelen) duruyor, Alaca Camiini ziyaret ediyor ve İpek yolu üzerinde kurulmuş olan, Kanuni`nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda inşa ettirilmiş 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi`ni panoramik olarak görüyoruz. Ardından Yol üzerinde eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turumuzda Matka’nın nefes kesen manzaralarında resim çekebilme, dinlenme ve dilerseniz yüzme şansı elde edebilirsiniz. Üsküp’e varışa istinaden şehir turumuz başlıyorÜnlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında; 1500 yılında inşa ettirilmiş, kubbesinin tahrip olması nedeni ile üzerine piramit bir çatı eklenmiş, minaresinin 45 metreye varan uzunluğu ile Rumeli’deki en uzun minareli, eşsiz bir cami olan Yahya Paşa Camii, adını Rumeli’de bir çok yapı inşa ettirmiş olan İsa Bey’den alan İsa Bey Camii, II. Bayezit’in Veziri Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, ismini Osmanlıca’da malları tartmak için kullanılan Kab-ban isimli aletten almış Kapan Hanı, ismini yakındaki bir doğal kaynaktan alan Sulu Han ve esasında Roma devrinde inşa edilmiş olup, sonrasında Osmanlı döneminde tekrardan daha sağlam bir şekilde inşa edilmiş 214 metrelik Taş Köprü bulunuyor. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin karşı tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan görüp, Üsküp‘te tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş Türk çarşına girecek ve Tarihi Türk çarşında 1550 yılında yapılmış olan, günümüzde ise Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılan Kurşunlu Hanı göreceğiz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisini ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camini ziyaret edip, Türk çarşında serbest zaman veriyoruz. Turumuzun ardından havalimanına doğru yola koyuluyoruz. Havalimanına transfer olduktan sonra 23:59’da Sun Express Havayolları özel seferi ile Aktarmasız – Direkt İzmir Uçuşu ile güzel şehrimiz İzmir'e varıyoruz. İzmir Adnan Menderes havalimanına vardığımızda turumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir sonraki seyahatimizde tekrar görüşmek dileği ile siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.

FİYATA DAHİL OLANLAR
Sun Express Havayolları ile İzmir - Üsküp - İzmir parkurunda DİREKT gidiş dönüş uçak biletleri
Seçilecek otel kategorisinde 2 Gece Ohrid, 1 Gece Podgorica veya İşkodra , 1 Gece Trebinje  veya Medjugorje , 1 Gece Saraybosna , 1 Gece Belgrad , 1 Gece Üsküp olmak üzere toplam 7 gece konaklama
Sabah kahvaltıları,Akşam Yemekleri
Programda Belirtilen tüm transferler ve Şehir Turları
Matka Kanyonu Ekstra Turu, St. Naum Turu
Eğlenceli Boşnak Gecesi Turu, Tetovo (Kalkandelen Turu)
Blagaj Turu, Poçitel Turu
Eğlenceli Balkan Gecesi
Resne Turu, Manastır Turu
Gümrük Vergileri, Şehir vergileri
Tüm otoban, otopark ve check-point giderleri
Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
Yurtdışı Çıkış Harç Pulu  
Seyahat Sigortası  20 Euro
Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar

 

BALKAN TURUNDA GEZİLEN YERLER HAKKINDA BİLGİLER
OHRİD - MAKEDONYA
"Balkanların İncisi"
Makedonya’nın turizm merkezi olmuş Ohrid'de VİZEYE gerek yok.
Makedonya’nın güneyinde yer alan kent, denizden 700 metre yükseklikteki Ohri Gölü'nün kenarında yer alır.
Alışverişlerde, Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : DENAR  ( 1 EURO = 62 DENAR )
ÜSKÜP - MAKEDONYA
"Dostluk Şehri"
Üsküp Makedonya’nın başkenti, gururu, incisi. Üsküp'te VİZEYE gerek yok.
Makedonya’nın kuzey yakasında konumlanmış olan, Kosova’nın samimi komşusu Üsküp Vardar Nehri ile taçlanmış bir baş şehir.
Alışverişlerde, Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : DENAR  ( 1 EURO = 62 DENAR )
BUDVA - KARADAĞ
"Adriatik'in İnci Şehri"
Budva, Adriyatik Denizi kıyılarındaki en eski yerleşim yerlerinden biri. Budva'da VİZEYE gerek yok.
Budva, kendine özgü mimarisi ile iki bin beş yüz yıllık geçmişini yansıtmakta.
Alışverişlerde, Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : EURO
DUBROVNİK - HIRVATİSTAN
“Cennetin Yeryüzündeki Görüntüsü”

Hırvatistan’ın bu turistik ve doğa harikası şehrine girmek için VİZEYE gerek var.
Bu şehirde marketlerden alışveriş yapmak için ilk önce elinizdeki parayı onların para birimine çevirmelisiniz.
Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : KUNA  ( 1 EURO = 8 KUNA )
SARAY BOSNA - BOSNA HERSEK
“Balkanların En Gözde, Kültür ve Turizm Şehri”

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, şehrine girmek için VİZEYE gerek yok.
Bosna Hersek federasyonu cumhuriyetinin ortak hukuki başkenti hükmünde.
Alışveriş, Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : KM  ( 1 EURO = 2 KM )
BELGRAD - SIRBİSTAN
“Beyaz Şehir

Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olan Belgrad şehrine girmek için VİZEYE gerek yok.
Güneydoğu Avrupa’nın en büyük kentlerinden olan Belgrad, adının anlamı gibi Beyaz Şehir. 
Alışveriş, Restoran ve Kafelerde Euro geçiyor.
PARA BİRİMİ : DİNAR  ( 1 EURO = 120 DİNAR )
Yurt Dışı Çıkışları Hakkında Önemli Hatırlatma;
* KARETUR hava, yol ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde,  turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Ayrıca, şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. 
Tur programı KARETUR Seyahat Acentası kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan KARETUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
* Programda belirtilen depar saatleri, fikir vermek üzere yazılmıştır. Rehber saatlerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebinde bulunmamaları rica olunur. 
Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve  feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.
Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
* Erken rezervasyon kampanyası sınırlı kontenjan için geçerli olup, son kayıt tarihinden önce firmamız tarafından sonlandırılabilir.
* Shengen vizesi alacak yolcularımızın vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 30 gün önce acentaya teslim etmesi gerekmektedir.
* Yolculuğa başlamadan önce pasaportunuzu, vize ile ilgili belgelerinizi, biniş kartlarınızı, bagaj fişlerinizi dikkatlice kontrol ediniz. Pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi ve en az 2 sayfa boş yeri olması gerekmektedir.  Yeşil pasaporta vize gerekmemektedir. Normal pasaport sahipleri en az 1 ay önceden vize için randevu almaları için bizim ile görüşmesi gerekmektedir. 
* KARETUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması veya vizenin yetişmemesi ile ilgili olarak KARETUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize ücreti iade edilmez. Tur ücretinin iadesi ise tur sözleşme maddeleri ile bir bütündür.  
* Yurtdışına çıkarken cep telefonu operatörünüzün yurtdışı çıkış ayarlarını yaptırdığınızdan emin olun. Aksi halde cep telefonunuzu yurtdışında kullanamazsınız.
* Erken rezervasyon kampanyası sınırlı kontenjan için geçerli olup, son kayıt tarihinden önce firmamız tarafından sonlandırılabilir.
* Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır.
* İsteğe bağlı seyahat iptal, vize ve sağlık güvence paketi : sigorta içeriğinde kabul edilen ve belgelendirilebilen nedenlerden dolayı misafirlerimizin turu iptal edebilmesi (her koşulda, vize reddinde %25, diğer hallerde %15 muhafiyet ile), tur sırasında sağlık sorunları, bagaj kaybı ve hasarı v.b. konuları güvence altına alan sigorta paketidir. Detayları sorunuz.
* 3 kişilik odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar çek yat veya sofa bed olarak adlandırılan yataklardan oluşmakta olup, bu tür yataklardan kaynaklanacak sıkışıklık müşterimiz tarafından kabul edilmiş sayılır.
* Ekstra düzenlenen organizasyonlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir.
* Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının yurt dışı çıkışlarında 15 TL Yurt Dışı Çıkış harçlarını ilgili Bankalara yatırmalı ve dekontunu havalimanında yetkililere ibraz etmeleri gerekmektedir.
* 18 yaşından küçük olanların her iki ebeveyni yanında değil ise noterden muvafakatname almadan yurtdışına çıkış yapamazlar.

 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (16:00)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (16:30)
  • LOZAN MEYDANI ATATÜRK LİSESİ ÖNÜ (16:45)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (17:00)
  • BAYRAKLI ÜST GEÇİT (17:15)
  • KARŞIYAKA ANIT (17:30)
  • BOSTANLI İSKELE (17:45)
  • MAVİŞEHİR MAVİ BAHÇE (18:00)
Notlar

İptal Şartları
https://karetur.com/balkan-turu-ucak

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 29.03.2024 01:23 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.