Van' lı Gap Turu Tur Programı

VAN'LI GAP TURU  
 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
VAN'LI GAP TURU

VAN'LI GAP TURU – 4 GECE OTEL KONAKLAMALI

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep, Halfeti, Harran Evleri, Şanlıurfa, Göbeklitepe, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin, Midyat, Hasankeyf, Tuşpa Kalesi, Van Kedisi, Akdamar Adası, Bitlis, Malabadi Köprüsü, Diyarbakır, Nemrut Dağı

Tur hareket tarihleri ve yerleri : 
16:30  Bostanlı İskele 
> 16:35  Karşıyaka Anıt 

> 17:15  Üçkuyular Zıraat bankası Önü
> 
17:30  Hatay Üçyol
18:00  Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Önü 

 

1. GÜN: İZMİR – GAZİANTEP  
Akşam belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra hareket ediyoruz. Güzel geçen bir yolculukla ve molalarla sabah saatlerinde GAZİANTEP'te oluyoruz.

2.GÜN: G.ANTEP - ZEUGMA MÜZE – HALFETİ - ŞANLIURFA
Güzel geçen bir yolculukla sabah saatlerinde KIRIKHAN HASSA ISLAHİYE üzerinden GAZİANTEP'e gidiyoruz. Buradaki gezimize Dünyanın en zengin Mozaik müzelerinden birisi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun doğudaki, en önemli kenti olan ZEUGMA’dan son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müzeden sonra öğle yemeğimizde GAZİANTEP MUTFAĞI nın en leziz yemeklerini yiyerek gezimize devam ediyoruz. GAZİANTEP ÇARŞILARINDA vereceğimiz serbest zaman yöreye özgü ürünleri alma fırsatımız olacak. Gezimizi tamamladıktan sonra GAZİANTEP’ten ayrılıp  KARAGÜL denince akla gelen ve yakın geçmişte FIRAT NEHRİ'nin üzerine kurulan BİRECİK BARAJININ suları altında kalan HALFETİ’ye varıp burada ekstra olarak baraj gölünde yapacağımız tekne turuna katılıyoruz. Tekne turu esnasında RUMKALE, SAVAŞAN KÖYÜ gibi eski yerleşimleri görüp FIRAT üzerinde keyifli vakitler geçiriyoruz. Daha sonra Peygamberler şehri ŞANLIURFA'ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle muhteşem bir eğlence için SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. 
HARRAN HOTEL – URFA

3.GÜN: ŞANLIURFA – HARRAN - URFA ÇARŞILAR –GÖBEKLİTEPE       
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, HALİL-ÜR RAHMAN,MEVLİDİ HALİL ve RIZVANİYE CAMİLERİBALIKLI GÖLAYN ZELİHA GÖLÜ, HZ İBRAHİM MAKAMI nı ,ziyaret ediyoruz. Serbest zamanımızda URFA ÇARŞILARINDA değerlendirip sonrasında GAP projesiyle sulama alanı olduktan sonra kaderi değişen HARRAN’a gidiyoruz. Burada ilk üniversite olarak kabul edilen İSLAM ÜNİVERSİTESİ ve TARİHİ HARRAN EVLERİNİ geziyoruz. Yöresel kıyafetlerle çektirdiğimiz fotoğrafların ardından öğle yemeğimiz ve serbest zaman için Ş.URFA merkeze dönüyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Dünya tarihinin en eski yerleşik düzendeki tapınağı olarak kabul edilen GÖBEKLİTEPE’ye ulaşıyoruz. Cilalı Taş Devrinden kalma, son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen GÖBEKLİTEPE'de Rehberimizin yapacağı anlatımlar GÖBEKLİTEPE’yi daha iyi anlamamızı sağlayacak. Gezimizin ardından dinlerin ve dillerin halen birlikte yaşadığı MARDİN’e hareket ediyoruz. Eski şehrin tarihi dokusunu yaşadıktan sonra modernliği içinde barındıran YENİ MARDİN olarak adlandırılan bölgedeki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. YAY GRAND HOTEL MARDİN

4.GÜN: MARDİN – DEYRULZAFRAN – MİDYAT – HASANKEYF – VAN
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp ilk olarak yukarı MEZOPOTAMYA olarak adlandırılan bölgede bir dağın tepesine kurulmuş olan ESKİ MARDİN’i göreceğiz. Tarihe canlı tanıklık yapacağınız bu eşsiz şehrin dar sokaklarında yürürken ULU CAMİ, KASIMIYE MEDRESESİ, LATİFİYE CAMİ, KIRKLAR KİLİSESİ, TARİHİ POSTANE BİNASI görülecek yerler arasında. Daha sonra SÜRYANİ KİLİSESİ'nin önemli merkezlerinden olan DEYRULZAFARAN’ı (Safran Manastırı) geziyoruz. Gezimizin ardından MARDİN’den ayrılarak MİDYAT’a gidiyoruz. TUR ABDİN bölgesinin kalbi sayılan SÜRYANİ CEMAATİNİN en önemli yerleşmelerinden MİDYAT'ta kısa bir gezi yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz. Sizlerin SILA DİZİSİ ile tanıdığınız MİDYAT EVLERİNİN en güzel örneklerinden olan KAYMAKAMLIK KONUK EVİ’ne uğruyoruz. Serbest zamanın ve öğle yemeğimiz sonrasında HASANKEYF’e hareket ediyoruz. ILISU BARAJI’nın yapımıyla sular altında kalan olan HASANKEYF 5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur. ARTUKLULAR zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kentten kalanları biraz da hüzünlenerek görüp RAMAN DAĞI petrol kuyularını görerek güzel bir yolculukla BATMAN –KOZLUK üzerinden VAN'a gelip TUŞPA KALESİ’ni ziyaret edeceğiz. URARTULARDAN günümüze gelen yaklaşık 2800 yıllık geçmişe sahip kaleden VAN şehrinin eski yerleşimini ve VAN GÖLÜ nü seyredip otelimize geçiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.GÜN: VAN KEDİSİ – GEVAŞ – AKDAMAR – BİTLİS – MALABADİ – DİYARBAKIR
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp İlk olarak VAN KEDİSİ olarak ünlenmiş olan kedilerin koruma altına alındığı ve bakımlarının yapıldığı KEDİ EVİ ’ni ziyaret edip burada birbirinden güzel-sevimli VAN KEDİLERİNİ göreceğiz. Sonrasında  dünyaca ünlü VAN halı ve kilimlerini göreceğimiz bir mağazada ALIŞ-VERİŞ yapıp VAN GÖLÜ ve ARTOS DAĞI manzarasıyla GEVAŞ’ a ulaşıyoruz. GEVAŞ İSKELESİNDEN tekneye binerek AKDAMAR  ADASINA (ekstra) keyifli bir TEKNE YOLCULUĞU yapıyoruz. VAN GÖLÜ içerisinde bulunan bu adada bin yıldan fazla geçmişe sahip Ermenilere ait oldukça önemli bir yapıyı AKDAMAR KİLİSESİNİ ziyaret ediyoruz. Kilisenin geçmişini ve adanın hüzünlü hikayesini rehberimizden dinledikten sonra badem ağaçları altında oturup yorgunluk çaylarımızı, kahvemizi içip adadan ayrılıyoruz. GEVAŞ’tan ayrılıp TATVAN üzerinden BEŞ MİNARE türküsüyle aklımıza gelen BİTLİS'ten geçip SİLVAN’da bulunan MALABADİ KÖPRÜSÜ’ne gidiyoruz. Efsanelere, şarkılara konu olan ARTUKLU dönemi bu muhteşem eseri MALABADİ KÖPRÜSÜ’nü görüp DİYARBAKIR’a gidip otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.GÜN: DİYARBAKIR – SİVEREK – KAHTA - NEMRUT DAĞI – İZMİR  
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp ilk olarak DİYARBAKIR belediyesinin 1935 yılında ATATÜRK’e armağan ettiği GAZİ KÖŞKÜ 'nü geziyoruz. DİYARBAKIR SURLARININ MARDİN’e açılan kapısı  MARDİN KAPI’dan içeriye girip SUR İÇİ bölgesini gezmeye başlıyoruz. Günümüzde otel olarak kullanılan DELİLLER HANI, DÖRT AYAKLI MİNARE, SÜLÜKLÜ HAN, HASANPAŞA HANI, ULU CAMİ C.SITKI TARANCI EVİ gezilerimizi yürüyerek yapıp DİYARBAKIR'a özgü ALIŞ VERİŞ yapıp DİYARBAKIR 'dan ayrılıyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüzle buluşup SİVEREK, üzerinden KAHTA’ya ulaşıyoruz. Burada gün batımını seyretmek için bizi NEMRUT DAĞI’na çıkaracak dolmuşlarımıza biniyoruz. Roma dönemi CENDERE KÖPRÜSÜ (Septimus Saverius)  KOMMAGENE KRALLIĞINA KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ'nü görüp. Zirveye ulaşıyoruz, NEMRUT DAĞI'nın zirvesinde(2150mt)  KOMMAGENE KRALI ANTİOCHOS'a ait Tümülüsü ve zirvenin hem doğu hem de batı terasında aynı düzende dizilmiş Tanrı heykellerini  ANTİOCHOS, ZEUS, APOLLON, HERAKLES, KOMMAGENE, ASLAN, KARTAL heykelleri ve diğer unsurları Rehberimizin anlatımlarıyla görüp BATI TERAS'da eşsiz GÜN BATIMI nı izliyoruz. Güzel geçen günümüzün sonunda İZMİR'e doğru yola çıkıyoruz. ADANA – KONYA - AFYON UŞAK üzerinden  İzmir’e ulaşıyoruz. Bir sonraki  KARETUR organizasyonunda buluşmak üzere Siz Değerli Misafirlerimizle vedalaşıyoruz. 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* 4 Gece Lüx Otellerde Konaklama
* 4 Sabah Kahvaltısı + 3 Akşam Yemeği
* Lüks Otobüsler İle Ulaşım
* Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmetleri
* Seyahat Sigortası


* Tüm Öğlen Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
* Müze ve Ören Yeri Girişleri
* Nemrut minibüs ve Halfeti tekne ücretleri
* Urfa Akşam Yemekli Sıra Gecesi ücretleri
* Akdamar adası tekne ücreti

 

 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • BOSTANLI İSKELE (16:30)
  • KARŞIYAKA ANIT (16:35)
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (17:15)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (17:30)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (18:00)
Notlar

İptal Şartları
https://karetur.com/vanli-gap-turu

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 29.03.2024 11:33 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.