İstanbul Turu Gündüz Çıkışlı 3 Gece 4 Gün Tur Programı

İstanbul Turu - Adalar - Boğaz Turu - Şile Ağva Gezileri

Kalkış Yerleri: İzmir'den İstanbul Turu Otobüsle
PROGRAM
İSTANBUL TURU 3 GECE 4 GÜN

GECE YOLCULUĞU YOK...!!! - İSTANBUL TURU V.İ.P (5* HOTEL KONAKLAMALI)
Hareket Noktaları: 

>
 06:30 Mavişehir Mavi Bahçe Önü 
> 06:45 Bostanlı İskele 
06:50 Karşıyaka Anıt 
06:55 Bayraklı Üsgeçit 
06:30 Üç Kuyular Zıraat bankası Önü 
06:45 Hatay Üçyol 
06:50 Lozan Atatürk Lisesi
07:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Önü

1.GÜN : HAREKET – İSTANBUL - SULTANAHMET - TOPKAPI - AYASOFYA - YEREBATAN  (Yeni Otoyol ve Osmagazi Köpsüyle) 
Belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra güzel geçen bir yolculukla yeni otoyolla öğlen saatlerinde İstanbul’a ulaşıyoruz. Tarih ile iç içe İstanbul'da ilk olarak tarihi Yarımada'da  turumuza başlıyoruz. Topkapı Sarayında, Bab-ı Hümayun, Ayairini, Babüsselam, Saltanat arabaları, Mutfaklar ve porselen kolleksiyonu, Divan-ı Hümayun ve Adalet Kulesi, Hazine (silahlar), Babüssade, Arz Odası, III. Ahmet Kütüphanesi, Kutsal Emanetler Dairesi, Hamam, Topkapı Hazineleri, Mecidiye, Bağdat ve Revan Köşkleri, Kameriye ve Has Bahçe bölümlerini geziyoruz. Daha sonra mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden ilk ve son ünik uygulama olarak görülen Ayasofya Müzesi’ni geziyoruz. Eskiden saraylara su sağlamak için I. Justinyen devrinde yapılmış, İstanbul’daki en büyük kapalı sarnıç özelliğini taşıyan Yerebatan Sarayı ziyaretinden sonra Hipodrom’a geçiyoruz. At ve atlı araba yarışlarının yapıldığı Hipodrom Meydanı’nda Alman Çeşmesi, Mısır Dikilitaşı, Yılanlı ve Örme Sütunları geziyoruz. Sultanahmet Meydanı’na adını veren Türk ve İslam dünyasının en ünlü anıtlarından biri olan Sultanahmet Camii ziyaretinden sonra otobüsümüzle buluşup otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Clarion Hotel Golden Horn

2.GÜN : DOLMABAHÇE - BOĞAZ TURU –  MİNİATÜRK 
Sabah kahvaltısından sonra Otelimizden ayrılıp ilk olarak Panorama 1453 Tarih Müzesini geziyoruz ardından içindeki eşyalarla döneminin yaşamını tanıtması bakımından ilginç olan ve ATATÜRK ‘ün ömrünün son yıllarında oturduğu DOLMABAHÇE SARAYI ’nı gezmeye gidiyoruz. Daha sonra BOĞAZ TURUNA çıkıyoruz. Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Emirgan, Yeniköy boyunca tarihi yalılar arasından turumuzu tamamlayıp, Haliç’in kıyısından geçerek Eyüp’e geliyor ve teleferik ile Piyer-Loti’ye çıkarak çaylarımızı Haliç’in eşsiz güzelliği karşısında içiyoruz. Ardından MİNİATURK MÜZESİ’Nİ ziyaret ediyoruz. Akşam saatlerinde otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Clarion Hotel Golden Horn

3.GÜN : 1453 PANORAMA MÜZESİ - ADALAR VAPURU - ADALAR TURU - AKVARYUM  
Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp ilk olarak Panorama 1453 Tarih Müzesini geziyoruz ardından Adalar vapuru ile KINALI, BURGAZ, HEYBELİ adayı panoramik görüyoruz. Adalar vapurundan BÜYÜK ADA'da inip rehberimizin vereceği serbest zamanda ada turumuzu yapıyoruz. Adalar gezimizin ardından otobüsümüz ile buluşup Akvaryum gezimiz için İstanbul Forum Alış Veriş merkezime gidiyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş merkezinde serbest gezebilirler dileyen misafirlerimiz de Akvarum Gezisi yapabilirler. Akşam saatlerinde otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Clarion Hotel Golden Horn

4.GÜN : ŞİLE - AĞVA – DÖNÜŞ
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Şile’ye hareket ediyoruz tarihi Şile Feneri ve kuşbakışı eşsiz manzaraya sahip limanı görüp molamızın sonrasında buradan ayrılarak yemyeşil doğası, iki yanında akan Göksu ve Yeşilçay nehirleri, cephesinde Karadeniz'in masmavi suları, birbirinden lezzetli balıkları ile İstanbul'un kuzeydoğusunda yer alan bir doğa harikası olan Ağva’ya hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimizle sazlıkların arasında yaptığımız tekne turunun ardından güzel anılarla Ağva'dan ayrılıyoruz Kandıra - İzmit üzerinden İzmir'e doğru yola çıkıyoruz. Yoldaki gerekli molaların ardından İzmir'e ulaşıyoruz. Bir dahaki düzenlenecek KARETUR’un güzel turlarında buluşmak üzere sizlerle vedalaşıyoruz.   

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • 3 Gece Y.P Lüks Clarion Hotel Golden Horn Otel Konaklama
  • Lüks Otobüsler İle Ulaşım
  • Çevre Gezileri
  • Seyahat Sigortası
  • Otobüs içi İkramları
  • 3 Sabah kahvaltısı - 3 Akşam Yemeği
  • Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Tüm Öğlen Yemekleri - Yol güzergahında alınan yemekler
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar (Kumkapı gibi)
  • Müze Ören Yeri Girişleri
  • Boğaz ve Tekne Turu - Adalar vapuru - Akvaryum giriş ücretleri

 

İSTANBUL HAKKINDA KISACA BİLGİ

İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık, iktisadi ve kültürel açıdan en önemli şehri. İktisadi büyüklük açıdan dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci sırada gelir. İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin  39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.
Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, M.S. 330 - 395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395 - 1204 ile 1261 - 1453 yılları arasında Doğu Roma İmparatorluğu, 1204 - 1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453 - 1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Ayrıca, hilafetin Osmanlı Devleti'ne geçtiği 1517'den, kaldırıldığı 1924'e kadar, İstanbul İslamiyet'in de merkezi oldu.

İSTANBUL İLİ

Türkiye'nin nüfus bakımından en yoğun şehridir ve Ticaret hayatının kalbi burada atar. Birçok şirketin yönetim merkezlerinin olduğu finans merkezi konumundadır. Tarihin her döneminde önemini korumuş ve İmparatorluklara başkentlik yapmış önemli bir kültür merkezidir.
 
İSTANBUL'DA ÖNE ÇIKAN GEZİ BÖLGELERİ
Sultanahmet, Eminönü, Taksim, Beyoğlu, Karaköy, Ortaköy, Fatih, Eyüp, Fener, Balat, Üsküdar, Çamlıca, İstanbul Boğazı, Adalar, Saraylar, Müzeler, İstanbul'da en önemli gezi alanlarıdır.
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karetur.com/istanbul-turu-4-gun

    İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
    +90 232 441 7300


    Bu çıktı 29.03.2024 11:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.