İzmir, İstanbul, Ankara`dan Doğu Ekspresi Turu Tur Programı

* Dünyanın en güzel demiryolu 4 seyahat rotası içerisinde yer alan Doğu Ekspresi güzergahı, manzarası ile yolcuları adeta büyülüyor.

Kalkış Yerleri: İzmir, İstanbul'dan Uçakla Ankara'ya Yataklı Doğu Ekspresi Turu
PROGRAM
TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TURU ANKARA'DAN KARS'A
ANKARA – ERZİNCAN – ERZURUM - KARS 
Tur Güzergah Bilgileri :
İstanbul'dan - Ankara'ya Uçakla
(Anadolu Jet - Pegasus Saat 08:00) 
İzmir'den - Ankara'ya Uçakla
(Pegasus - Anadolu Jet Saat 07:00)
Ankara Tren Garı Buluşma - 14:55
(Doğu Ekspresi Treni Yataklı Vagon 15:55)

Ankara - Kars arası 30 saat civarı sürüyor. 
Kars Garı Karşılama Otele yerleşme
Kars, Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü Gezileri 
4 GECE 5 GÜN / TREN gidiş UÇAK dönüş / KÜLTÜR TURU / 3 GECE OTEL & 1 GECE TREN
Doğu Ekspresi Kars Treni / Kars - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü Turu
Uçakla, İzmir ve İstanbul'dan – Ankara'ya gidiş // Uçakla, Kars'tan – İzmir, Ankara ve İstanbul'a dönüş
1. Gün: İzmir – Ankara Uçuşu ve turu / Doğu Ekspresi ile Ankara – Kars Seyahati (1 gece Tren Konaklama) 
Sabah saatlerinde İzmir, İstanbul Havalimanlarında buluşarak Ankara uçuşumuz sonrasında bizi bekleyen otobüsümüze yerleşiyoruz. Sonrasında Anıtkabir ziyareti yapıyoruz. Ardından akşam saat 15:55 Ankara garından trenimize biniyoruz. Doğu Ekspresi ile 24 saat sürecek bir seyahate başlıyoruz. Özellikle Kış manzaralarının en güzelini sunan Erzincan - Erzurum - Kars hattını bol manzaralı ve keyifli bir seyahat bizi bekliyor olacak. Bugün ve gecemizi birbirinden farklı Anadolu manzaralarını seyrederek geçiriyoruz. Öğlen ve akşam yemeği için trenin yemekli vagonunda restorandan ücreti karşılığında temin edilebilir. Gecemizi trende seyahat halinde ve odalarımızda keyifli bir uyku ile geçiriyoruz. Bu gece konaklama trende yataklı odalarımızda. 

2. Gün: Erzincan - Erzurum - Kars
Sabah saat 08:00 sularında Erzincan’a varıyoruz .Dileyen misafirler bilgedeki turlada katılarak Erzincan Girlevik Şelalesini görüp tekrar trene dönüş yapabilirler (extra ) Saat 10:40’da bizi bekleyen tren ile Erzurum’a hareket ediyoruz.Saat 15:00’da Erzurum tren garına varışımızın ardından öğle yemeği olarak Erzurum’un meşhur Cağ kebabı’nı tatmanızı öneririz.2.5 saatlik serbest zaman sonrası Saat:17:30’da trenimize dönüyoruz. Trenimizin hareketinden sonra Erzincan üzerinden Erzurum’a ulaşıyoruz. Erzurum tren garına ulaşıp serbest zamanın ardından programımızı tamamlayıp Kars’a ulaşmak için trenimize biniyoruz. Geç saatlerde Kars’a ulaşıyoruz. Tren yolculuğumuzun sonrasında bizi bekleyen aracımızla buluşuyoruz. Otelimize yerleşiyoruz konaklama otelimizde.

Önemli:  Hava şartlarından dolayı istasyonlara varış ve kalkış saatleri değişebilir fakat bekleme süreleri değişmemektedir Erzincan’da 2,5 saat, Erzurum’da 3 saat zaman verilecektir. 

NOT ÖNEMLİ : * Sadece bugün için Tren yolculuğu sırasında yapılacak olan turlara Rehbersiz bireysel katılım yapabilirsiniz. Hava şartlarından dolayı bu turlar gerçekleşmeyebir. (Karetur sorumluluğunda değildir.)

3. Gün: Kars - Ani Harabeleri Turu – Çıldır Gölü Turu
Sabah kahvaltımızın ardından Kars şehir turumuza başlıyoruz. Kars merkez de geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler arasında. Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabelerine gidiyoruz. Ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Kafkas gecesine katılabilirler. (Ekstra)
4. Gün: Kars – Sarıkamış – Erzurum 
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Katerina Köşkü'nü görüyoruz. Sarıkamış Kayak Merkezi gezimizin sonrasında yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Öğleden sonra Erzurum' da oluyoruz. Şehri gezmeye başlıyoruz. Yakutiye Medresesi, Çifte minareli Medrese, Döner Kümbet ve Oltu Taşı Çarşısı gezilerimiz sonrasında tarihi Türk evlerinde çay molası veriyoruz. Akşam saatlerinde otelimize yerleşiyoruz. Konaklama akşam yemeği ve sabah kahvaltısı otelimizde.
5. Gün: Erzurum – İstanbul, Ankara, İzmir Uçuşu 
Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından şehir merkezinde Tarihi Oltucular çarşısında alacağımız serbest zamanın ardından öğle yemeğini Erzurum’a has Cağ kebabı ile alıyor öğleden sonra uçağımıza binmek üzere havalimanına hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek uçuşumuzun ardından İstanbul, Ankara İzmir’e ulaşıyoruz. Bir başka turumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
* İzmir, İstanbul - Ankara Uçak Biletleri
* Kars - İzmir, Ankara, İstanbul Uçak Biletleri 
* Ankara - Kars Doğu Ekspresi Biletleri (Yataklı Vagon)
* Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
* 3 Gece Hotel konaklaması
* 1 Gece Yataklı Vagon Tren Konaklaması
* Otellerimizde alınan 3 Sabah Kahvaltısı
* Otellerimizde alınan 2 Akşam yemeği
* Zorunlu Seyahat Sigortası
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
* Tren seyahatinde alınan tüm öğünler
* Kişisel harcamalar, Alışverişler
* Çıldır Gölü Atlı Kızak Kiralama
* Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
* Tren İstasyonlarındaki molalarda yapılacak olan turlar
* Tüm Öğlen yemekleri
*************************************************************
1000 kilometrelik bu eşsiz tren yolculuğuna çıkmayı sen de kafana koyduysan, işte size rehber!

Son dönemde birçok seyahat tutkunu Doğu Ekspresi biletini alıp, bu keyifli ve dinlendirici maceraya atılıyor. Bu deneyimi yaşamak isteyenler için, 1000 km’nin üzerindeki bu tren yolculuğu hakkında bilinmesi gereken her şeyi listeledik!

Maksimum keyif için yataklı vagonu tercih edin

Trende yolculuk seçenekleri geniş. İsterseniz pulman olarak adlandırılan normal koltuklarda, isterseniz örtülü kuşetli denilen koltukların ranza şeklinde yatağa dönüştüğü dört kişilik odalarda ya da yataklı vagonda seyahat edebilirsiniz. Seçin, beğenin, alın demek yerine trenin keyfini çıkarmak için kesinlikle yataklı vagonu tercih edin diyoruz. 

Odalar tertemiz, otel konforunda

Peki neden yataklı vagon? Malum yol uzun, 24 saatin üzerinde. Dolayısıyla konfor önemli. Yataklı vagonlarda yatakların yanı sıra lavabo ve içinde küçük ikramların bulunduğu bir buzdolabı da mevcut. Odalar sıcacık, tişörtle rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Hijyen konusunu da hiç dert etmeyin. Yanınıza yedek çarşaf almanıza gerek yok, zira çarşaflar tertemiz. Tuvalet ortak kullanılıyor ama bu vagonda yolcu az olduğu için tuvaletler de gayet temiz kalıyor. Ha bir de yataklı vagonun son vagon olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu da trenin en arkasından çok güzel yol fotoğrafları ve videoları çekmenizi sağlıyor.

Gıda takviyesi şart!

Doğu Ekspresi’nde menüsünde atıştırmalıklar, çorba, mezeler, ızgaralar ve alkolsüz içeceklerin olduğu bir restoranın yer aldığı yemekli bir vagon da mevcut ama siz yine de yanınıza abur cubur yiyecekler, meyve, içecekler almayı ihmal etmeyin. Eğer son durağınız Kars ise, Erzurum’a varmadan önce meşhur kebapçılardan birini arayıp, trene cağ kebabı siparişi vermeyi de unutmayın.

En güzel manzaralar İliç ile Erzurum arasında

Doğu Ekspresi güzergahı şu şekilde; tren Ankara Garı’ndan yola çıktıktan sonra KayseriSivasErzincanErzurum şehirlerini geçtikten sonra Kars’ta son buluyor. Trende yol boyunca göz alıcı manzaralar görünüyorsunuz ama en efsane manzaraları Erzincan’ın İliç ilçesi ile Erzurum arasında görebilirsiniz. Ankara’dan Kars yönüne doğru giden Doğu Ekspresi buralardan sabahın ilk saatlerinde geçiyor. O yüzden gece uyumadan önce alarmınızı güneşin doğacağı saate göre kurun. Uyandığınızda büyüleneceksiniz.

Yanınıza bunları mutlaka alın

Yataklı vagondaki odalarda priz mevcut ancak uzanması zor yerlerde. Ancak artık teknoloji çağındayız. Seyahate giden herkes yanında bilgisayarını, cep telefonunu ve fotoğraf makinesini taşıyor. İki kişi olduğunuzu ve odada yalnızca iki priz olduğunu düşünürsek, kesinlikle yetersiz kalıyor. O yüzden yanınıza bir üçlü priz almanızda fayda var.Kış aylarında trenin geçtiği yerlerde hava sıcaklığı sıfırın altına düşebildiği için zaman zaman trende geçici bir süre suların donduğu da oluyor. O yüzden yanınızda ıslak mendil bulundurmanız da hayat kurtarıcı olabilir. Odalardaki çöp kutusu biraz küçük, dolayısıyla çöpleriniz için yanınıza ekstra bir poşet almak da iyi bir fikir.
Doğu Ekspresi Treninin geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler, fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon kış dönemi olup, bu sezonda seyahatler genelde yataklı vagonlarla yapılmaktadır. Yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, Üniversite öğrencileri, Öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde yataklı vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir.
 
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ADNAN MENDERES HAVALİMANI DIŞ HATLAR (06:00)
  • ADNAN MENDERES HAVALİMANI İÇ HATLAR (06:00)
  • SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI DIŞ HATLAR (06:00)
  • SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İÇ HATLAR (06:00)
Notlar

Turistik Doğu Ekspresi turumuza İzmir, İstanbul ve Ankara'dan katılım sağlanabilir. Diğer illerimizden katılım sağlamak isteyen misafirlerimiz 02324417300 - 05453006065 numaralı telefonlar ile firmamızla iletişime geçebilirler. Turumuz Uçakla İzmir, İstanbul'dan ve Ankara'ya, Ankara'dan Turistik Doğu Ekspresi Treni Yataklı 2 kişilik odalarda Kars'sa ulaşır. Kars gezileri ve konaklamaları yaıldıktan sonra Uçakla katılım illerine geri dönüş sağlanır. Turumuzda bölgenin deneyimli rehberleri eşliğinde en iyi otellerinde konaklama yapılır.


İptal Şartları

Turistik Doğu Ekspresi Turumuzda yapılan rezervasyonlarda Uçak ve Tren biletleri ön plandadır. Yapılan rezervasyonlarda misafir tarafından iptal ve tarih değişiklerinde kesintiler uygulanmaktadır. Firmamız tarafından yapılan değişiklerde misafirlerimizden ilave bir fiyat talep edilmez. Tur iptalleri bu turumuzda çok yaşanmaz. Turumuzun iptali firmamız tarafından yapılırsa misafir iadeleri 15 gün içerisinde geri iade edilir. 

https://karetur.com/dogu-ekspresi-turu-5-gun

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 29.03.2024 08:48 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.