KÜBA TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM

TUR PROGRAMI

1.GÜN İSTANBUL HAVALİMANI - HAVANA

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde THY konturarı önünde saat 00.15'de buluşma. Check-in ve pasaport işlemlerinin yapılmasının ardından Türk Havayolları’nın TK183 sefer sayılı uçağı ile gece saat 02.05'de Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile sabah 07.35’te Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Varışı takiben alandan hareketle şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama Havana otelimizde.

2.GÜN HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek olan "Benzersiz Havana Turu"  na katılabilirler. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan hamel sokağını göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz.Konaklama otelimizde.

Benzersiz Havana Turu Kişi Başı: 85 €

3. GÜN HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz bölgede düzenlenecek olan Vinales Vadisi ve Pinar del Rio turumuza katılabilirler.UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

Vinales Vadisi & Pınar Del Rio Turu Kişi Başı: 100 €

4. GÜN HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz bölgede düzenlenecek olan son 20 yılını Küba’da geçiren ünlü yazar Ernest Hemingway turuna katılabilirler. Havana’ya 20 dakika uzaktaki küçük bir Küba balıkçı köyü olan;  ünlü romanı “İhtiyar Balıkçı ve Deniz”i yazdığı ve yazarın öğlen yemeklerini yediği Cojimar köyüne gideceğiz. ‘’Çanlar Kimin için çalıyor ‘’ romanından kazandığı para ile aldığı, Muhteşem La Vigia çiftliğindeki evi La Finca’yı, bugün Hemingway müzesini olarak kullanılan evini gezeceğiz. Öğle yemeğini yerel restoranda alacağız. Turun ardından otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

Hemingway Turu Kişi Başı: 60 €

5.GÜN HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Konaklama Havana otelimizde.

( EXTRA SANTA CLARA – TRINIDAD – CIENFUEGOS OTEL KONAKLAMALI TURU)

(KİŞİ BAŞI : 155 EUR )

Dileyen misafirlerimiz 1 gece Casa Particular adı verilen özel evlerde konaklamalı yapılacak olan Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos turuna katılabilirler. Tura katılmayan misafirlerimiz özel transfer ile turun 6. gününde Varadero oteline gidecektir. varadero’da bulunan personelimiz otele giriş esnasında tüm misafirlerimize yardımcı olacaktır. Katılmayan misafirlerimiz Havana 1 tam gün serbest zamanı olacaktır.

Ektra tura katılanlarla birlikte sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Küba’nın en güzel şehirlerinden olan Cienfuegos’a doğru yola çıkıyoruz. Öğlen yemeğimizi yerel bir restoranda yiyoruz. Yemek sonrası 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulan 2005 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu güzel şehir Cienfuegos’u geziyoruz. Jose Marti Parkını parkı çevreleyen Tomas Terry Tiyatrosunu, Colegio de San Lorenzo devlet dairelerini göreceğiz. Şehri gezdikten sonra Trinidad’a doğru yola çıkıyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası Trinidad’a varış ve konaklama.)

6.GÜN HAVANA- VARADERO

Kahvaltının ardından Havana otelimizden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve bizleri bekleyen özel aracımız ile Varadero’ya transfer oluyoruz. Varadero'ya varışımız ile birlikte otel giriş işemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kişisel aktiviteler ve alışveriş için serbest zaman. Geceleme otelimizde
 

TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO(Bir önceki günkü turu satın alanlar için programın devamı)

Kahvaltı sonrası UNESCO tarafından koruma altında alınmış, XVIII.-XIX. Yüzyıllar arasında şeker üretimiyle zenginleşen, Kübalıların gurur duyduğu günümüze Koloniyal dönem mimarisi örnekleri ile dünya üzerinde en iyi korunmuş UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan Trinidad şehrini yakından tanıyacağız. Taş sokaklarında yürürken eski zamanlara yolculuk yaptığımızı hissedecek, Trinidad’a has limon suyu, bal ve Küba Rom’unun karışımı Canchanchara içerek serinleyeceğiz.

Turun ardından Küba Devrim’inin en önemli cephesi olan ve Che’yi efsaneleştiren Villa Santa Clara şehrine doğru yola çıkacağız. Öğle yemeğimiz sonrasında şehir turumuzda, devrimin önemli liderleri efsanevi Comandante Che Guevara tarafından ele geçirilen ve Batista ordularının neredeyse tüm cephanesini taşıyan zırhlı tren müze parkını, savaşın en ateşli kısmını geçtiği bugün bile eski Hilton Otelin’de kurşun izlerinin görüldüğü Parque Vidal’i görüp o günleri daha yakından hissedeceğiz. Küçük bir gerilla grubunun başında iken 9 Ekim 1967’de Bolivya’da yaralı olarak yakalanıp infaz edilen ve 30 yıl sonra cesedinin getirilerek defnedildiği Che Guevera’nın Mozolesini ve “El Che” nin ünlü veda mektubunun çivi yazısı ile yazılmış anıtı ile heykelini göreceğiz. Santa Clara gezimizden sonra Varadero’ya doğru yola çıkıyoruz, Otele varış ve konaklama.

7.GÜN VARADERO

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz günü değerlendirmek için extra turumuz olan Katamaran turuna katılabilirler. Katamaran Crucero del Sol turu için Marina’ya gidiş. Katamaranımzla hareket ederek Cayo Blanco adasına gidiyoruz. Burada deniz ve güneşin tadını beyaz kumların üzerinde palmiye ağaçlarının gölgesinde çıkartıyoruz. Öğle yemeğimizi deniz ürünlerinden oluşan (ıstakoz,karides vb) muhteşem bir açık büfeden alıyoruz.Gün boyunca ayrıca ücretsiz içeceklerle serinliyoruz. Yunuslarla yaklaşık 15 dakikalık interaktif bir karşılaşma, unutulmaz bir gezi ve mercan bariyerinde yüzme deneyimi. Otele geri dönüş. Geceleme otelimizde.

Katamaran Turu Kişi Başı: 120 €

8.GÜN VARADERO /HAVANA - İSTANBUL HAVALİMANI

Sabah kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında bizleri bekleyen özel aracımız ile Havana Havaalanına transfer. Check-in ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK183 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.35’te Istanbul Havalimanına hareket. Geceleme uçakta.

9. GÜN İSTANBUL HAVALİMANI

Yerel saat ile sabah 10:10’da İstanbul Havalimanına varış. Turumuzun sonu.

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ** Bazı programlarımız bir kaç alternatifli oteller bazında sunulmaktadır. Farklı otel kategorileri olan programlarımızın rehberi ve transfer aracı aynıdır, otelleri farklı olmaktadır.
    ** Promosyon turlarımızda misafirlerimiz tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesine dikkat ediniz.
    ** Bazı promosyon turlarımızda otel mesafeleri şehir merkezlerine uzak olabilmektedir. Şehir merkezine transfer hizmeti içermemektedir.
    ** Bazı programlarda 2 farklı otel kategorisi açılabilmektedir. Bu programların rehberi ve kullanılan otobüsleri ortaktır.
    ** Trp odalar otellerin müsaitliğine bağlı olup, oteller tarafından konfirme edilmemesi durumunda oda tipi değiştirilmelidir. Bu durumda oluşacak Single oda farkı misafirlerimizden talep edilir. Trp odalarda 3.yataklar ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan küçüktür. Trp odalarda 3 ayrı yatak garantisi bulunmamakta olup, odalar standart odalardan küçüktür, bu sebeple trp odalarda sıkışıklıklar yaşanabilmektedir.
    **Triple odalarda (3 kişilik oda: dbl yatak + ekstra yatak) 3. yatak ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan daha küçüktür.
     3 ayrı yatak verilmemektedir. Bazı otellerde ranza sistemi bulunmaktadır.
    **Triple odalar (3 kişilik oda: dbl yatak + ekstra yatak) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır. Trp odalar, ek yatak gelmesi sonucu daha küçüktür. Bazı otellerde dbl yatak bulunmamakta olup, twn yataklar verilmektedir.
    **Double+Child (2 yetişkin+1 çocuk) odalarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir.
    ** Programımız grup programı olup, otellerden grup rezervasyonları yapılmaktadır. Grup continental kahvaltılarının içeriği münferit kahvaltıların içeriğinden farklı olabilir. Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak olan kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısı değildir. Grup kahvaltıları bazı ülkelerin otellerinde ayrı salonda verilmektedir.
    ** Çocuk indirimleri, 2 yetişkin ile aynı odada kalmaları halinde geçerlidir.
    ** Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentenin sorumluluğunda değildir.
    ** Acentemiz, misafirlerimiz ile konsolosluk arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi Prontotour’un sorumluluğunda değildir. Programlarımızdaki vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında verilmektedir. Başka ülke pasaportuna sahip misafirlerimizin vize durumlarını konsolosluklardan ve/veya Prontotour vize departmanımızdan kontrol edilmelidir.
    ** Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz.
    ** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile geçerlidir. 20 kişinin altındaki katılımlarda, maliyetlerden dolayı oluşacak farklar satış fiyatına yansıtılır. Fiyat farkı tur öncesinde rehberimizin tarafından bilgilendirilir. Ekstra turların günleri müze ve ören yerlerinin kapalı olma durumunda, gidilen bölgedeki oluşabilecek olağanüstü hal veya hava koşulları sebebiyle günleri değiştirilebilir.
    ** Otellerde genellikle check in saati 14:00 (bazı ülkelerde 15:00’dır), check out saati 10:00’dur. (bazı ülkelerde 09:00’dur)
    ** Turlarımızda yer alan iç hat uçuşlarının saatleri değişebilir. Final saat ve havayolu bilgisi turdan 48 saat önce teğit edilmelidir. Ara uçuş saatlerine göre programın içeriğinde değişiklik yapılabilir.
    ** Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir.
    ** Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
    ** Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
    ** Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını hat firmanızdan kontrol ediniz.
    ** Uçaksız olarak gruba dahil olan misafirlerimizin, bir başka uçak ile gruba katılmaları durumunda,  grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır.
    ** Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
    ** Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek isteyen misafirlerimiz ancak biletleri kesildikten sora Türk Hava Yolları uçuşunda müsaitlik olduğu takdirde upgrade işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ancak programlarımızdaki uçak yerleri grup yerleridir. Grup biletleri turun hareketinden birkaç gün önce kesilir. Programın grup biletlerinin upgrade sınıfından olup olmadığını kayıt öncesinde kontrol etmenizi rica ederiz.
    ** Programlarda belirtilen uçuş saatleri THY ve diğer yerel taşıyıcılardan alınmıştır. Uçak saatlerine gelebilecek değişiklik ve iptallerden acentemiz sorumlu değildir.


    İptal Şartları
    https://karetur.com/tur-94-kuba-turu.html

    İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
    +90 232 441 7300


    Bu çıktı 26.04.2024 17:52 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.